Jak zrobić dobre ravioli

Kiedy chcesz się nauczyć jak zrobić dobre ravioli, pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić jest przygotowanie ciasta. Przygotuj nadzienie do ravioli mieszając w misce odrobinę wody i kilka przypraw. Dodaj tyle wody, aby mieszanina była gładka i dobrze połącz. Upewnij się, że nadzienie jest mniej więcej w połowie ilości makaronu. Umieść ravioli na dużej blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Posmaruj powierzchnię makaronu wodą, aby zapobiec jego sklejaniu się. Gdy makaron będzie gotowy, pokrój każde ravioli na kwadraty za pomocą noża do ravioli.

Przygotuj nadzienie. Nadzienie powinno być przesadnie przyprawione. W przeciwnym razie rozcieńczy smak makaronu, przez co będzie on zbyt mocno przyprawiony. Aby nadzienie pozostało wilgotne, możesz ugotować jego łyżeczkę w mikrofalówce lub na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Zaleca się używanie nieprzywierającej patelni do gotowania nadzienia. Po ostygnięciu można złożyć ravioli.

Podstawowy przepis na ravioli zaczyna się od miękkiego i wilgotnego ciasta na makaron jajeczny. Następnie trzeba je cienko rozwałkować i wypełnić ulubionym nadzieniem. Następnie należy pokroić ravioli w kształty, zanim wyschną. Posiadanie maszynki do makaronu jest przydatną inwestycją, ale nie jest konieczne. Podstawowa technika robienia ravioli jest taka sama dla każdego domowego makaronu. Jeśli jednak nie masz takiego urządzenia, możesz kupić ręczną maszynkę do makaronu lub przystawkę do miksera stojącego.

Powinnaś przygotować nadzienie noc wcześniej. Następnie możesz wymieszać ze sobą ser ricotta, jajko, ser Parmigiano i gałkę muszkatołową. Podziel ciasto na cztery równe części. Ustaw maszynkę do makaronu na 6-7 ustawień. Dodaj nadzienie. Nadzienie nie powinno być zbyt mokre. Jeśli nadzienie będzie zbyt mokre, możesz skończyć z nieładną eksplozją. Upewnij się, że powierzchnia pod arkuszami makaronu jest oprószona mąką.

Ugotuj ravioli w osolonej wodzie. Powinny unosić się na powierzchni, gdy są gotowe. Uważaj, aby nie tłoczyć wody, ponieważ ravioli będą się sklejać. Po ugotowaniu ułóż je na oprószonej semoliną blasze do pieczenia. Gdy będą gotowe, polej ravioli sosem. Jeśli chcesz zrobić ravioli z wyprzedzeniem, możesz zamrozić je w całości i ugotować prosto z zamrażarki. Pamiętaj tylko, aby delikatnie je wymieszać, aby się nie posklejały.

Dla wersji wegańskiej użyj butternut squash i czosnkowego sosu z oliwy z oliwek. Przepis A Mummy Too na nadziewane ravioli jest przyjazny dla wegan, ale nie jest wegański. Inną wegetariańską opcją jest nadziewane ravioli wypełnione parowanym mięsem homara, kremowym serem i szpinakiem. Innym popularnym rodzajem jest ravioli kurkowe. Jest to ravioli w kształcie serca wypełnione smażonymi dzikimi grzybami i Gruyere. To świetny przepis na specjalną kolację lub smaczny dodatek dla rodziny.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane