Jak zrobić dobre kakao

Jeśli lubisz gorącą czekoladę, ale nie wiesz jak zrobić wspaniałą filiżankę, przeczytaj ten artykuł, aby dowiedzieć się jak zrobić dobre kakao. Możesz zrobić własną mieszankę gorącej czekolady z mlekiem kokosowym z puszki i syropem klonowym. Po prostu zalej czekoladę gorącym mlekiem i pulsuj, aż spieni się. W razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Przelej napój do kubków i podawaj. Smacznego! Jeśli szukasz, aby zaimponować swoim znajomym, jest to sposób, aby przejść.

Aby zrobić dobre kakao, powinieneś kupić kakao w proszku, które jest niesłodzone. Jeśli kupisz mieszankę kakao, poszukaj etykiety i upewnij się, że mówi ona „niesłodzony”. Możesz również dodać szczyptę soli do mieszanki, która wzmocni smak kakao. Wymieszaj wszystkie składniki razem i mieszaj łyżką, aż do połączenia. Możesz również dodać mini marshmallows do swojego napoju. Mieszanka powinna pozostać dobra w twojej spiżarni przez sześć miesięcy.

Możesz również użyć kakao w proszku zamiast cukru. Jest to znacznie tańsze, aby kupić paczkę cukru niż zrobić własne kakao. Słoik kakao w proszku to około 0,71 USD za porcję i można go podwoić lub potroić, abyś miał dużo pod ręką, gdy uderza pragnienie. Możesz również zapisać swój własny przepis do wykorzystania w przyszłości. I pamiętaj, to jest łatwiejsze i tańsze niż myślisz! Istnieje wiele różnych sposobów na zrobienie gorącego kakao.

Jednym z najlepszych sposobów na zrobienie pysznej gorącej czekolady w domu jest użycie prawdziwego kakao w proszku. Będziesz chciał wybrać surowy proszek kakaowy, jeśli możesz go znaleźć. Surowy proszek kakaowy jest najmniej przetworzoną formą ziaren kakao, i jest załadowany flawonolami, które są ważne dla obniżenia czynników ryzyka chorób układu krążenia. Przetworzone holenderskie kakao w proszku jest mniej gorzkie niż surowe kakao i ma inny smak.

Czekolada jest również ważnym składnikiem gorącej czekolady. Robiąc gorącą czekoladę, staraj się kupować czekoladę wysokiej jakości. Valrhona, Guittard i Scharffen Berger to najlepszy wybór. Podczas gdy ciemna czekolada jest lepsza dla bardziej intensywnej filiżanki, półsłodka jest lepsza dla lżejszej. Aby uniknąć zbyt dużej ilości cukru, możesz dodać jedną łyżkę stołową cukru. Możesz zastąpić ekstrakt z mięty pieprzowej dla wanilii.

Dla kakao stovetop, użyj niesłodzonego kakao do pieczenia. Możesz również użyć ciężkiej śmietany zamiast mleka. Proszek kakaowy Dutch-process jest złotym standardem dla gorącej czekolady. Możesz zrobić ten napój w mikrofalówce, lub możesz użyć kuchenki. Upewnij się, że ubijasz go dokładnie przed dodaniem do gorącego mleka. Po dodaniu do gorącego mleka może się zbić w grudki. Aby uniknąć zbrylania się czekolady, możesz użyć syropu klonowego lub zwykłego cukru.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane