Jak zrobić domowy budyń z kapusty

Kiedy myślisz o kaszance z kapusty, prawdopodobnie przywołuje ona nieprzyjemne wspomnienia ze szkolnej stołówki. Jednak to danie nie jest tak złe, jak się wydaje, gdy wiesz, jak je prawidłowo przygotować. Postępując zgodnie z tym przepisem, możesz zrobić dla siebie w domu pyszną kaszankę z kapustą. W tym artykule omówimy kilka najczęściej spotykanych składników i technik wykonania tego dania. Kiedy już masz te składniki, czas zacząć gotować!

Pierwszy, musisz przygotować sos z kapusty i boczku. W robocie kuchennym połącz cebulę, jajko, skoncentrowany bulion, syrop i suszony tymianek. Przełóż masę do naczynia do pieczenia wyłożonego papierem pergaminowym. Gotuj ją na małym ogniu, aż płyn odparuje. Następnie dodaj do naczynia podsmażoną kapustę, rozkładając ją równomiernie. Na koniec dodać ugotowaną kapustę i zwieńczyć ją mieszanką mięsną. Mieszankę można przygotować z dużym wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do ostatniej godziny podawania.

Używając żaroodpornego naczynia do pieczenia, przygotuj dwie kwarty białej kapusty. Ten przepis wypełni duże naczynie do pieczenia. Włóż kapustę do osolonej wody, gotuj aż będzie miękka. Odcedź ją na durszlaku. Wymieszaj z pół funta masła, jedną pintą słodkiej śmietany i czterema jajkami. Następnie piec przez około pół godziny. Po tym czasie podawaj ją na sycący obiad.

Kapusta powinna być gotowana, aż będzie półprzezroczysta i złotobrązowa, nie przypalona. Po ugotowaniu dodać mięso mielone. Posypać odrobiną soli i pieprzu do smaku. Dodaj pozostałą poszatkowaną kapustę. Piec w piekarniku przez około 45 minut lub do momentu, gdy mięso będzie gotowe. Alternatywnie możesz użyć melasy i lekkiego syropu kukurydzianego. Możesz również użyć brązowego cukru w sprayu. Po przepisie, resztki zachowają się w szczelnym pojemniku lub naczyniu wyłożonym papierem woskowym.

Szatkowaną kapustę należy ułożyć warstwowo w 3-kartkowym naczyniu do zapiekanek. Następnie ułożyć warstwę w okruchach i maśle, posypać solą i pieprzem. Następnie dodać mleko i piec, aż masa będzie skarmelizowana i prawie spalona. Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia na co najmniej pięć minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i słodką konfiturą lub możesz nawet podać ją z chutney.

Zapiekanka z kapusty szwedzkiej to klasyczne szwedzkie danie, które ma osmańskie korzenie. Jest to pikantne danie, z mieszanką mięsną zwieńczoną karmelizowaną polewą z kapusty. Niezależnie od tego, czy chcesz ją podać jako pełny posiłek czy przekąskę, przekonasz się, że nie jest trudna do wykonania. Z łatwością możesz zrobić resztki i zjeść je na kanapki. Sposobów na przyrządzenie go w domu nie brakuje.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane