Zapraszamy do lektury artykułu, który jest efektem naszej współpracy z robien.com.pl
Niezależnie od tego, czy robisz czekoladowe serce, aby podarować je ukochanej osobie, czy też chcesz dodać trochę świątecznej atmosfery do obchodów Bożego Narodzenia, istnieje wiele sposobów na wykonanie formy w kształcie serca. Możesz wybierać spośród wielu różnych czekolad, takich jak czekolada mleczna, ciemna, a nawet biała. Mogą one być wykonane w różnych kolorach i wzorach. Możesz również napisać wiadomość na sercu z czekoladą, co doda słodki akcent do twojego prezentu.
Zanim zaczniesz robić formę w kształcie serca, powinieneś upewnić się, że masz wszystkie składniki. Obejmuje to wafle candy melt, formę w kształcie serca, małą miskę, łyżkę i papier pergaminowy. Powinieneś również nosić gumowe rękawiczki, aby chronić swoje ręce przed czekoladą.
Po roztopieniu czekolady należy ją rozprowadzić na wewnętrznej stronie formy za pomocą łyżki lub małego pędzelka. Powłoka powinna mieć grubość około 1/8 cala. Należy również pozwolić czekoladzie schłodzić się przez co najmniej pięć minut w lodówce przed kontynuacją. Możesz również pozwolić czekoladzie stwardnieć przez 30 minut przed odformowaniem.
Kiedy czekolada jest już schłodzona, powinieneś dodać kilka dodatkowych smakołyków do formy. Może to być czekoladowa literka, kubek masła orzechowego, a nawet cukierkowa skorupka. Te smakołyki są świetne do serwowania na imprezie lub nawet do rozdawania jako party favors. Można również zrobić marmurkowe serca z różnych rodzajów czekolady. Jeśli chcesz, aby serca były nieco bardziej wyjątkowe, możesz dodać do czekoladowej polewy posypkę lub błyszczący pył.
Jeśli chcesz zrobić dwustronne serce, możesz usunąć czekoladę w środku formy. Możesz również użyć gorącej płyty, aby stopić krawędzie pustego serca. Następnie możesz umieścić je na wierzchu wypełnionego serca. Możesz użyć krawędzi czekolady jako prezentu. Możesz również zawinąć czekoladę i umieścić ją w ładnym pudełku do rozdania.
Jeśli robisz większe serce, możesz użyć tylko górnej części formy. Możesz również udekorować spód serca. Możesz również dodać wzory w postaci rozpryskującej się farby do wnętrza serca.
Kiedy robisz foremkę w kształcie serca, możesz użyć każdego rodzaju czekolady, w tym wafli candy melt, białej czekolady, a nawet półsłodkiej czekolady. Ważne jest, aby czekolada została podgrzana do odpowiedniej temperatury dla danego rodzaju czekolady. Biała czekolada powinna być roztopiona do 88 stopni Fahrenheita, natomiast mleczna do 84 stopni. Możesz również roztopić czekoladę w mikrofalówce. Gdy czekolada jest roztopiona, należy używać jej w 15-sekundowych odstępach. Jeśli czekolada robi się zbyt twarda, trzeba będzie ją podgrzewać w odstępach 10-sekundowych.
Można również użyć formy do zrobienia tortu w kształcie serca. Aby zrobić ciasto w kształcie serca, trzeba będzie piec ciasto przez około 35 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita. Następnie należy pozwolić ciastu ostygnąć w formie przez co najmniej 15 minut, zanim zaczniesz je dekorować.
Podobne tematy